Siri


Naar het menu

Siri is een digitale assistent gemaakt door Apple, en hij is geïnstalleerd op vrijwel alle Apple apparaten, waaronder iPhone, iPad, Macbook en Apple Watch.Je kan hem oproepen door ‘Hé, Siri’ te zeggen, en dan een vraag te stellen. Apple heeft speakers genaamd Homepod, die je ook kan besturen en opdrachten kan laten uitvoeren door middel van Siri. Tegenwoordig kan je zelfs Siri gebruiken in de auto. Dan verbind je je telefoon via Apple Carplay met je auto, en zo kan je Siri gebruiken.

SiriPicca

Een aantal dingen waar mensen Siri voor gebruiken is bijvoorbeeld om berichten te versturen, mensen te bellen, timers en wekkers zetten of muziek afspelen. Hij is tegelijk uitgebracht met de iPhone 4S in 2011. Siri is ontwikkeld door meerdere partijen. Oorspronkelijk is hij ontwikkeld door SRI International, en de spraakherkenning is gemaakt door Nuance Communications. Eerst was Siri een app in de App Store, maar later kocht Apple het over en hebben ze het geïntegreerd in eerst de iPhone, en later in allerlei andere apparaten die we al eerder noemden.

Fun facts over Siri

1. Sinds 2016 heeft Apple het mogelijk gemaakt voor developers om zelf nieuwe toepassingen te ontwerpen met SiriKit.
2. Aan het einde van 2016 kreeg Apple zo'n 2 miljard Siri-verzoeken per week.
3. De originele Amerikaanse vrouwenstem voor Siri was Susan Bennett, die haar stem in 2005 al opnam, maar toen wist ze nog helemaal niet dat haar stem later gebruikt zou worden voor Siri.