AlexaNaar het menu

Alexa is een digitale assistent ontwikkeld door Amazon en uitgebracht in november 2014. Alexa kan worden gebruikt op iOS en Android maar ze heeft ook haar eigen speakers waar ze in is gebouwd. Je kan bij dit soort speakers dingen aan haar vragen zoals bij andere digitale assistenten en ze wordt geactiveerd met woorden zoals “echo”.

AlexaPicca

Je kunt Alexa integreren in je apparaten zodat ze makkelijker te gebruiken zijn, en er bestaat zelfs iets wat ‘Alexa for Business’ en ‘Alexa for Hospitality’ heet, waarmee je je werkplek fijner kan maken of gasten in bijvoorbeeld een hotel de services met hun stem laten besturen. Alexa kan zelfs je telefoon vinden als je hem kwijt bent. Als je de functie ‘Alexa Calling’ hebt ingeschakeld, kan je vragen om je telefoon te vinden wanneer je hem kwijt bent, en dan zal Alexa hem voor je bellen.

Fun facts over Alexa

Fun facts over Alexa: 1. Je kan met Alexa zelfs verschillende spelletjes spelen!
2. Als je iets fluistert naar Alexa, fluistert ze automatisch terug!
3. Alexa weet heel veel. Zelfs de locatie van de Kerstman. Je kan vragen: ‘Alexa, waar is de Kerstman’, en dan zal ze je een update geven over zijn locatie.
4. Alexa kan zelfs koken. Als je een heerlijk gerecht hebt gemaakt, maar je weet niet welke wijn erbij past, kan je het aan Alexa vragen en dan geeft ze je advies over welke soort wijn je het beste kan drinken.