Google AssistentNaar het menu Naar nog meer info

De Google Assistent is natuurlijk ontwikkeld door Google en werd uitgebracht in 2016 als opvolger van de Google Now die uit 2011 komt. De google assistent is te gebruiken op alle telefoons van iOs en android en net zoals Alexa heeft de google assistent ook een eigen speaker achtig systeem waar iemand vragen aan kan stellen, deze kan worden geactiveerd met woorden zoals “hey google” of gewoon “google”.

GooglePicca

De Google Assistent is een super slimme digitale assistent aangedreven door AI die naar je kan luisteren en bijna altijd een goed antwoord kan geven, hij beschikbaar is op verschillende apparaten zoals telefoons, smartwatches en zelfs auto’s. Een van de dingen waar de google assistent heel goed in is is het kunnen begrijpen van natuurlijk vloeiende menselijke taal en daar nog steeds goed antwoord op kunnen geven, dit is iets waar veel andere digitale assistenten moeite mee hebben waardoor je de vragen heel formeel moet stellen, dit is niet zo bij de google assistent. De Google Assistent is ook in staat om na elke vraag een persoonlijk antwoord of advies te geven gebaseerd op recente vragen of bevelen.

Nog iets waar de google assistent heel goed in is is het beheren van dingen die je elke dag nodig hebt zoals je muziek, agenda, e-mails en andere berichten, je kan zelfs een taxi bestellen via de google assistent, dit is mogelijk omdat de google assistent in zoveel dingen die ook door google zijn gemaakt zijn geïntegreerd. Hetgeen waar de google assistent misschien zelfs wel het meest bekend om staat is de mogelijkheid om in samenwerking met andere bedrijven en hun apparaten bijna het hele huis te besturen, zo kan je bijvoorbeeld de stofzuiger vertellen welke kamer hij moet doen en waar, kan je de thermostaat aanpassen en bij sommige huizen zelfs de gordijnen dicht laten doen. De afgelopen jaren heeft google steeds meer verschillende functies aan de google assistent toegevoegd waardoor het nu samen met siri verre uit de meest populaire online assistent is, het wordt verwacht dat de google assistent de komende jaren de groei zeker zal doorzetten omdat steeds meer mensen kiezen voor een Google home systeem dan een van Apple’s siri home systemen.