CortanaNaar het menu

Fun facts over Cortana

1. Cortana is vernoemd naar een AI karakter in de game Halo en als je online Cortana opzoekt krijg je dan ook de afbeelding van een blauw robotachtig personage dat Cortana voor moet stellen.
2. De cirkel op het scherm met Cortana stelt haar ‘hart’ voor, de cirkel draait en verandert van kleur om aan te geven of ze aan het werk is of aan het denken of praten.
3. Cortana werkt niet alleen op spraak zoals andere digitale assistenten zoals siri maar je kan ook een vraag naar haar typen.

Cortana is een digitale assistent die is ontwikkeld door Microsoft die is uitgekomen in 2014 en beschikbaar is op iOS en Android maar wordt voornamelijk gebruikt op Microsoft computers. Er zijn van Cortana alleen geen aparte apparaten zoals speakers waar je vragen aan kan stellen zoals bij Alexa en de Google Assistent. Je kunt heel veel met Cortana, van chatten tot vragen om iets op te zoeken. Ook heeft Cortana toegang tot je agenda en je e-mail. Cortana is een sterke digitale assistent die is ontwikkeld door Microsoft en daarom krijg je Cortana standaard bij alle Microsoft pc’s, maar Cortana is ook geïntegreerd in verschillende speakers en smartphones. Net zoals de google assistent is Cortana heel goed in het werken met alledaagse dingen zoals jouw muziek app, agenda en berichten.

cortanaPicca

Omdat Cortana is ontwikkeld door Microsoft heeft het ook toegang tot andere Microsoft producten zoals Microsoft Word en Excel, dit is echt een van de dingen die Cortana naar mijn mening onderscheidt van andere digitale assistenten. Cortana is een heel sterke digitale assistent maar door de competitie van andere assistenten zoals siri en de google assistent heeft Microsoft er voor gekozen om Cortana meer te laten focussen op zakelijke dingen zoals vergaderingen plannen en het helpen met taakbeheer van bedrijven, en hierom is Cortana niet meer beschikbaar als een los product zoals bijvoorbeeld het google home systeem en andere soortgelijke producten van andere merken. Dus in conclusie alhoewel Cortana een heel krachtige digitale assistent is die zeker op hetzelfde niveau loopt als andere assistenten heeft Microsoft ervoor gekozen om de focus van Cortana op iets anders te leggen waardoor het niet zo’n grote competitie is voor de andere grote digitale assistenten.